Financieringsopties

De aanschaf van de NightWatch is niet voor iedereen op te brengen. Aanvalsdetectie apparatuur voor epilepsie wordt in Nederland nog niet vergoed in het basispakket van de zorgverzekeraars. Op basis van de ervaringen en ideeën van onze gebruikers hebben we een lijst gemaakt van mogelijkheden om de NightWatch (deels) te kunnen bekostigen.

Aftrekpost bij inkomstenbelasting

U mag de kosten van de NightWatch als aftrekpost invullen bij uw opgave inkomstenbelasting. Houd er wel rekening mee dat er sprake is van een drempelbedrag. Deze is afhankelijk van het gezamenlijk inkomen. De kosten die boven dit bedrag uitkomen, kunnen als aftrekpost opgegeven worden.​

Gemeente (WMO)

Sommige gemeentes doen binnen het WMO budget een bijdrage voor het aanschaffen van de NightWatch, dit verschilt echter per gemeente. Om te kijken of u in aanmerking komt, neem dan contact op met uw eigen gemeente.

Het Epilepsiefonds

Voor de kosten van een NightWatch kunt u bij het Epilepsiefonds (onder een aantal voorwaarden) een individuele subsidie aanvragen. De subsidie geldt voor voorzieningen en kosten die (medisch) noodzakelijk zijn door de epilepsie, die u zelf niet kunt betalen en die nergens anders vergoed worden.

Crowdfunding

Er zijn meerdere websites met donatiemodules waar u zelf een crowdfunding op kan zetten om het bedrag dat u nodig hebt om de NightWatch aan te schaffen bij elkaar te krijgen. Een aantal gebruikers van de NightWatch heeft hiermee in zeer korte tijd het volledige aanschafbedrag bij elkaar gekregen. Houd er rekening mee dat de website een deel van de opbrengst kan inhouden om de kosten te dekken. Een aantal websites zijn:​​​

Zorgverzekering

De NightWatch is echter het eerste systeem op de markt dat wetenschappelijk bewezen effectief is voor een grote groep mensen. Daarom werken we met de betrokken neurologen en het Epilepsiefonds eraan om de NightWatch voor iedereen die het nodig heeft, vergoed te krijgen. Dit proces kan echter nog enkele jaren duren. In aanloop daarvan kan een individuele zorgverzekeraar individuele gevallen wel vergoeden. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar. 

Refurbished modellen

Af en toe hebben wij een NightWatch beschikbaar die als demonstratiemodel is gebruikt of een cosmetische beschadiging heeft opgelopen. Deze modellen kunnen we tegen dezelfde garantievoorwaarden als een nieuw model aanbieden tegen een gereduceerde prijs. Neem contact met ons op als u hierin interesse heeft.

Product information

Support

Who we are

Contact

LivAssured B.V.

Schipholweg 103

2316 XC Leiden

The Netherlands

Tel. +44 (0)7813 891711

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon

Copyright 2020 LivAssured B.V. All rights reserved.

NW_logo_avatar_blue_4x.png
NW_logo_name_blue_4x_small.png